Kontakt


Bollnäs Bio

Adress: Långgatan 36
821 43 Bollnäs

Tel: 070 - 587 33 94
E-mail: info@bollnasbio.se

För att komma i kontakt med Bollnäs Bio kan du antingen använda dig av kontaktuppgifterna ovan eller fylla i kontaktformuläret till höger. Vi ser fram emot att höra av dig!

Bollnäs Bio är den enda biografen i Bollnäs. Hos oss hittar du en bekväm biosalong med hela 249 platser. Salongen är handikappanpassad och utrustad med hörslinga. Här visas de allra senaste filmerna och i kassan finns möjlighet att köpa snacks och dryck för att din filmupplevelse ska bli komplett.

Bollnäs bioverksamhet har en imponerande lång historia och har varit igång sedan 1907. På den tiden visade man rörliga bilder i Godtemplarhuset som ligger i samma kvarter som vi idag hittar Palladium. År 1915 började C. A. E. Carlsson visa biofilm i ett stall som låg där Röda Kvarn ligger idag. Kring 1920-talet lät Carlsson föra upp Palladium som blev stadens biograf. I mitten av 1930-talet lät han även bygga Röda Kvarn för samma ändamål. Idag bedrivs stadens bioverksamhet endast i Röda Kvarn. Verksamheten har gått i arv från generation till generation och bedrivs idag av den tredje generationen.